Elbilsladdning

Få full koll på din elbilsladdning

  • Synliggör din laddning och vad den kostar
  • Ladda säkert – oavsett laddlösning
  • Låt Enegic optimera laddperioden
  • Bli notifierad via sms innan säkringen löser ut

Användning

Med Enegic Monitor synliggör du att bilen är ansluten och får laddning antingen via appen eller på en vägghängd surfplatta.

Du behöver alltså inte fundera på om du kom ihåg att ansluta laddkabeln. Genom att schemalägga laddningen alternativt låta Enegic aktivera laddningen då ditt elsystem har tillgänglig kapacitet behöver du aldrig mer bekymra dig om bilens energiförsörjning. Detta blir extra viktigt den dagen hushållets andra elbil gör entré på garageuppfarten. Inte sällan får vi höra exempel på villor där huvudsäkringen växlas upp för att klara de höga momentana effektbehov som elbilar kräver. Detta kostar tusenlappar årligen och kan oftast undvikas genom att istället styra elanvändningen smart.

Vanliga frågor om elbilsladdning

Vilka laddboxar stödjer Enegic?

Enegic är ett generellt mät- och styrsystem som är oberoende av leverantör. Har du redan en laddbox installerad kan Enegic Monitor hjälpa dig läsa av förbrukningen under pågående elbilsladdning.
Har du inte en laddbox installerad kan Enegic Safe Plug användas för att göra laddning via vanlig Schuko-kontakt (vanlig el-uttag) så säker som möjligt. Genom att mäta temperaturen vid uttaget och dessutom mäta momentan spänning under laddning kan Enegic Safe Plug avbryta en pågående laddning om t.ex. temperaturen i uttaget blir för hög. Med Safe Plug går det också att schemalägga tiden för billaddningen för att t.ex. undvika för hög belastning på fastighetens elnät under intensiva timmar.

Varför behöver jag som redan har en ladbox Enegic?

Vi menar att hemmets samtliga högeffektförbrukare – som uppvärmning, tvättstuga, kök och billaddning – hör ihop och därför bör synliggöras och styras i samma system. Givetvis kan en smart laddbox lösa uppgiften att göra elbilsladdningen trygg och problemfri, men inom kort kommer kanske solpaneler och energilager på fråga, eller varför inte en andra elbil, och då blir behovet av att hålla kolla på helheten allt större.

Utför ni själva installationer?

Ja, vid större instalaltioner åker vi själva ut för att genomföra installationerna. För villor och anläggningar under 25.000kWh/år har vi inte möjlighet att göra det men kan rekommendera lämplig elektrier.

Kan jag använda Enegic för att mäta elförbrukningen för min tjänstebil?

Självklart kan Enegics mätenheter användas för att dokumentera hur många kolwatttimmer som använts för att ladda bilen.

Spelar det någon roll vilket märke min växelriktare har för att kunna installera Enegic Solar?

Nej, vårt system fungerar oberoende av vilken växelriktare du har installerat.