Elbil

Enegic Charge – Full koll på din elbil

  • Synliggör din laddning och vad den kostar
  • Ladda säkert – oavsett laddlösning
  • Låt Enegic optimera laddperioden
  • Bli notifierad via sms innan säkringen löser ut

Användning

Med Enegic Monitor synliggör du att bilen är ansluten och får laddning antingen via appen eller på en vägghängd surfplatta.

Du behöver alltså inte fundera på om du kom ihåg att ansluta laddkabeln. Genom att schemalägga laddningen alternativt låta Enegic aktivera laddningen då ditt elsystem har tillgänglig kapacitet behöver du aldrig mer bekymra dig om bilens energiförsörjning. Detta blir extra viktigt den dagen hushållets andra elbil gör entré på garageuppfarten. Inte sällan får vi höra exempel på villor där huvudsäkringen växlas upp för att klara de höga momentana effektbehov som elbilar kräver. Detta kostar tusenlappar årligen och kan oftast undvikas genom att istället styra elanvändningen smart.

Vanliga frågor – Enegic Charge

Vilka laddboxar stödjer Enegic?

Enegic är ett generellt mät- och styrsystem som är oberoende av leverantör, dvs Enegic kan styra alla laddboxar på marknaden. Även om vi inte rekommenderar laddning via vanliga jordade kontakter så kan Enegic Safe Plug undantagsvis användas och ändå erbjuda trygg och riskfri laddning tack vare inbyggd temperatur- och spänningsfallsmätning som stänger av laddningen om Safe Plug värms upp eller identifierar spänningsfall pga dåliga ledningar och kontaktytor i husets elsystem.

Varför behöver jag som redan har en laddbox Enegic?

Vi menar att hemmets samtliga högeffektförbrukare – som uppvärmning, tvättstuga, kök och billaddning – hör ihop och därför bör synliggöras och styras i samma system. Givetvis kan en smart laddbox lösa uppgiften att göra elbilsladdningen trygg och problemfri, men inom kort kommer kanske solpaneler och energilager på fråga, eller en andra elbil, och då blir det kanske vitsen med att hålla koll på helheten ännu tydligare.

Utför ni själva installationer?

Ja, vid större installationer åker vi själva ut för att genomföra installationerna. För villor och anläggningar under 20.000 kWh har vi inte möjlighet att göra det men kan referera dig till lämplig elektriker.

Kan jag använda Enegic för att mäta elförbrukningen för min tjänstebil?

Självklart kan Enegics mätningar användas för att dokumentera hur många kilowattimmar som du använt för att ladda bilen.

Spelar det någon roll vilken märke min växelriktare har för att kunna installera Enegic Solar?

Nej, vårt system fungerar oberoende av vilken växelriktare du har installerad.