Solceller

Enegic Solar – Full koll på din solel!

  • Mätning och visualisering av din solenergi
  • Se hur mycket du tjänar i realtid
  • Optimera användningen av producerad solenergi
  • Fungerar oavsett växelriktare
  • Dela din solanläggnings prestanda med andra

Användning

Enegic Solar är en kombination av mätning av solproduktion och fastighetens förbrukning i realtid. Med information om både produktion och egen förbrukning är Enegic Solar det perfekta verktyget när du vill optimera användningen av den egenproducerade solelen.

Solproduktionen och husets förbrukning visualiseras i en app där du kan se grafer, historik, hur mycket solel som sålts ut på nätet, hur mycket solel du använt samt tips om hur du kan optimera användningen av din producerade solel.

Har du ett timpris-baserat elavtal får du även detta visualiserat i appen. Ett optimalt verktyg för att se hur mycket av husets förbrukning som kan flyttas till billigare timmar eller då den egenproducerade solelen kan användas.

Kundcitat

Fördelen med Enegic Solar är att jag kan se hur mycket energi solen producerar och vad min fastighet förbrukar. Därmed vet jag hur mycket som finns till övers.

Christer – Partille

Den övervakning jag fick tillsammans med min växelriktare är väldigt lågupplöst och uppdateras sällan. Med Enegic ser jag min produktion och konsumtion i realtid och informationen är dessutom högupplöst.

Yngve – Gimo

Exempelanläggningar

Ågesta
Ågesta

1500 paneler

Villa Vallentuna
Villa Vallentuna

34 paneler

Mer än bara högupplöst solcellsdata

mätning av solenergi
Skillnadden mellan Enegic Solar och marknadens vanligaste produkt för solproduktionsövervakning

Vanliga frågor – Enegic Solar

Jag har övervakning via solaredge appen, behöver jag då Enegic Solar?

Solaredgeappen visar om paneler är i bruk och mäter i ett mycket långt intervall, vill du se hur mycket dina paneler producerar i realtid samt hur mycket av solelen som förbrukas respektive säljs tillbaka till nätet så behöver du en Enegic Solar enhet.

Kan jag installera Enegic Solar själv?

Ja, om du har viss vana och kunskap kring elektricitet så kan du installera Enegic Solar enheterna själv. Om du skulle behöva hjälp med installationen kan vi hänvisa dig till en elektriker som kan hjälpa dig.

Utför ni själva installationer?

Ja, vid större installationer åker vi själva ut för att genomföra installationerna. För villor och anläggningar under 20.000 kWh har vi inte möjlighet att göra det men kan referera dig till lämplig elektriker.

Min anläggning är redan installerad, kan jag lägga till Enegic solar till en redan befintlig anläggning?

Det går att installera Enegic solar på alla anläggningar, nyinstallationer såväl som äldre anläggningar.

Spelar det någon roll vilken märke min växelriktare har för att kunna installera Enegic Solar?

Nej, vårt system fungerar oberoende av vilken växelriktare du har installerad.